dissabte, 28 de maig del 2016

L'onada de calor a l'Àrtic és tan intensa que les temperatures s'han sortit de l'escala


Ja sabíem que 2016 està sent l'any més calent des que es té constància, però sembla que les temperatures estan afectant especialment als pols. Noves dades recollides pel Centre Nacional de Dades sobre Neu i Gel de la Universitat de Colorado revelen que la calor a les zones més fredes del planeta es surt de l'escala, literalment.

La gràfica que encapçala aquest post mostra la desviació mitjana de les temperatures respecte al període entre 1980 i 2010. El període 2015-2016 ha experimentat un escalfament tan brusc que no entra en les xifres habituals.

Per descomptat, es podria haver adaptat la gràfica perquè entri, però això no amaga el fet que les temperatures van sobrepassar els zero graus celsius durant unes hores a la fi de 2015, i que en el que va de 2016, les temperatures mitjanes han estat al voltant de 30 graus per sobre del que haurien en aquesta època de l'any.

Al maig, l'Observatori Barrow de l'Administració Nacional Oceànica i Atmosfèrica dels Estats Units va informar que el període de desglaç de la neu a l'Àrtic ha començat abans que mai aquest any.

I els mesos de més calor encara estan per llegar.ca de l'any.

En definitiva, el gel dels pols es aquesta fonent molt més ràpid i en quantitats més grans del que es creia. Les zones polars en què almenys un 15 d'oceà està cobert de gel han assolit mínims històrics. La manca de gel redueix la reflectivitat de la radiació solar. En altres paraules, com més es redueix la capa de gel, més calor absorbeix el terreny i més ràpid es fon el gel que hi ha. [Via Universitat de Colorado]

Noticia Original:"La ola de calor en el Ártico es tan intensa que las temperaturas se han salido de la escala"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada