diumenge, 14 d’octubre del 2018

Científics xinesos aconsegueixen que dos ratolins femelles tinguen descendència

Algunes espècies animals com rèptils o amfibis són capaços de tindre descendència sense dos pares de distints sexes, però aquest no és el cas dels mamífers. A dia d'avui, dos investigadors de l'Acadèmia Xinesa de les Ciències han aconseguit que nasquen 29 cries de ratolí sanes de dos femelles utilitzant cèl·lules mare i edició genètica.

Un dels coautors del treball, Qi Zhou, afirmà que el propòsit d'aquest experiment era saber per què els mamífers només podien reproduir-se per via sexual. D'aquesta manera, utilitzant cèl·lules mare embrionàries haploides (ESC) amb delecions de gens, volgueren comprovar si era possible produir cries de dos ratolins amb el mateix sexe.

Malgrat açò, les 29 cries nascudes de 210 embrions no són les primeres en nàixer de dos femelles, ja que en 2004, uns investigadors japonesos aconseguiren el mateix eliminant gens empremtats d'òvuls madurs. El resultat fou defectuós i molt complicat d'utilitzar, de manera que les ESC que utilitzà l'equip de Zhou van ser el que els va brindar l'èxit en l'experiment.

El procés per aconseguir-ho resultà d'eliminar tres regions empremtades de les ESC d'una de les femelles i injectar-les en òvuls de l'altra femella. Així, 29 cries sanes dels embrions que produïren nasqueren i visqueren fins l'edat adulta a més de tindre descendència de manera normal i exitosa.

Vídeo relacionat amb la notícia






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada