dijous, 30 de maig del 2019

La medicina, tal com la coneixem, està en perill


Els antibiòtics ja no valen com abans, perquè
els bacteris s'estan fent resistents a ells. Si no creem nous antibiòtics, la gent tornarà a morir com abans del seu descobriment.

L'abús dels antibiòtics ha provocat un efecte contrari al buscat. Han aparegut nous bacteris resistents i cada dia als nostres hospitals moren persones amb infeccions generalitzades, pneumònies, infeccions urinàries, o altres infeccions per a les quals no hi ha cura perquè no hi ha antibiòtic que puga atacar aqueix bacteri que ho provoca. En 2018 van suposar 33.000 morts a Europa, i es calcula que per a 2050 superen al càncer en nombre de morts.

Els antibiòtics són sens dubte la base de la medicina moderna, són els que ens permeten passar des d'una lleu operació quirúrgica fins a un tractament de quimioteràpia, i ja portem diversos anys escoltant això que els bacteris s'estan fent resistents però la situació no fa més que empitjorar.

La professora afirma que 'és possible descobrir nous antibiòtics però les companyies farmacèutiques han tancat les seues línies d'investigació sobre nous antibiòtics per no considerar-ho rendible. Han virat cap a la investigació de vacunes'. Encara que això sí 'en els centres públics i privats sí que s'estan investigant noves vies de tractament però els recursos per a la investigació han disminuït dramàticament'.


Noticia Original

Noticia Relacionada 1





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada