divendres, 15 de novembre del 2019

Un nou mètode per a netejar l'atmosfera

Fins al moment, molts dels mètodes utilitzats per a eliminar el CO₂ d'una corrent de gas necessiten concentracions molt elevades d'aquest.Científics de l'institut tecnològic de Massachusetts hi han desenrotllat un mètode per a reduir el consum de diòxid de carboni a l'atmosfera el qual és menys costos i amb baixa energia a altres.


La tècnica consisteix a fer fluir l'aire a través d'una pila de plaques electroquímiques carregades; una bateria gran i especialitzada a absorbir el CO₂ on el seu funcionament es basa a alternar la càrrega,de la bateria, on circula l'aire gelat i la descarrega, de la bateria, on s'expulsa el CO₂ pur concentrat, aquest mètode s'anomena proces de dos direccions. Aquest mètode es produeix en condicions ambientals, no es necessita cap suport tèrmic.

Aquest és un projecte a gran escala, la companyia Vardox ha sigut escollida per al seu desenrotllament. Aquest és un gran avanç des del punt de vista energètic, ja que és un sistema que consumeix molt poca energia un giga juli de energía per tonellada de CO₂ capturat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada