diumenge, 22 de novembre del 2020

El Covid-19

El Coronavirus (COVID-19) va ser notificat per primera volta a Wuhan (la Xina) el 31 de desembre de 2019. Aquest virus és altament contagiós i es propaga per les partícules llançades a l'aire al parlar, tossir o esternudar. El virus pot romandre dies viu sobre objectes, i si el toques i després et toques els ulls o alguna mucosa podries aplegar a agafar-lo.



El virus tarda d'uns 4 a 15 dies en manifestar-se, i a eixe pas l'anomenem la incubació. Aleshores el cos es fica a treballar per lluitar aquest virus, així provocant malestar i febre. El virus va multiplicant-se fins aplegar a les foses nasals i a la gola, per això poden aparéixer símptomes com mal de gola, pèrdua de gust i olor...

Després baixa als pulmons, el que causa una tos molt seca i a l'aplegar als bronquis, la membrana que els protegeix s'inflama. Aquesta inflamació pot danyar els saqui tos que és per on s'extrau l'oxigen i s'expulsa el diòxid de carboni, si es complica, pot causar una pneumònia.

El virus no sols afecta els pulmons, pot seguir baixant i aplegar fins a l'estómac i l'intestí, provocant així diarrea, nàusees i vòmits. Altres parts del cos com els vasos sanguinis, la medul·la ósea o fins i tot el cor, renyons o el fetge poden inflamar-se, el que provocara que no funcionen be, el que fa que el pacient empitjora molt o que fins i tot es pot morir.

Les millors mesures per combatre aquest virus són bastant fàcils; mantindre distància de seguretat d'1,5/2 metres, dur la mascareta a totes hores, desinfectar-se les mans amb gel i desinfectar tots els llocs que toquem abans i després de tocar-los.

Noticia Original

Noticia Relacionada 1

Noticia Relacionada 2


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada