divendres, 26 de desembre del 2014

La cirurgia de maluc es fa moderna

És una de les operacions més associades a la gent vella i ha canviat tant que ja es practiquen operacions en aquesta articulació a persones joves, inclús esportistes professionals. Així ho explica el director metge Ángel Villamor, que trau una rèplica d’un esquelet humà per explicar els avanços en aquest tipus d’operació. "Hasta principios de siglo, casi se puede decir que la cirugía de cadera consistía en poner prótesis a ancianos con artrosis", resalta.

El que ha canviat és una major capacitat per saber les alteracions de cadera en els joves i la forma d'abordar-la, denominada cirurgia conservadora.
La cirurgia conservadora consisteix en operar l'alteració amb l'ajuda d'un artroscopi. Per altra banda, s'insertarà el material quirúrgic necessari per resoldre el problema. És una operació que requereix una precissió màxima i evita la col·locació innecessària d'una pròtesis.
El principal problema que s'opera mitjançant artroscòpia de cadera afecta a una tercera part dels joves. El "choque femoroacetabular", segons explica Villamor, comporta dues conseqüències; per una part es produeix una sobrecobertura del acetábul, que implica que aquesta cavitat tinga "més sostre de lo normal". La segona és l'anomenada "giba femoral".
Ademés, afegeix Villamor, en la artroscòpia de cadera s'utilitzen òptiques de 70 graus, la qual cosa fa que siga més difícil introduir la càmara per a que el cirurgià visibilitze bé la zona que opera.
"Lo bueno de la cirugía es que no solo se quita el dolor, sino que se está viendo que se reduce el riesgo de artrosis en un futuro" afegeix Villamor.
Villamor senyala que la recuperació és relativament ràpida però en el cas dels esportistes, tenen que esperar sis mesos per a que puguen tornar a practicar-lo intensament."Pero el hecho es que pueden volver a ejercitarse", conclueix.

Notícia original

Notícies relacionades: 
· Notícia relacionada 1
· Notícia relacionada 2    

Vídeo relacionat:
                                                                                                                                                                                                                                                       

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada