dimarts, 23 de desembre del 2014

Planetes amb oceans globals i gran obliqüitat podrien comportar l’existència de vida

Fins ara, s’han identificat uns 2.000 exoplanetes, els quals poden acollir vida o no depenent de diversos factors. Sempre s’ha pensat que un d’ells és l'obliqüitat del planeta, és a dir, l'angle del seu eix de rotació en relació al pla de la seua òrbita al voltant de la seua estrella.

Els científics suposaven que els exoplanetes podrien mostrar una gran varietat d'obliqüitats. Un planeta amb una elevada obliqüitat, amb un eix quasi horitzontal, seria un món molt diferent al nostre en alguns aspectes fonamentals donat que la Terra té una obliqüitat relativament baixa. Es pensava que un planeta seria menys habitable com més extrema és la inclinació. Però ara, uns científics de l'Institut Tecnològic de Massachusetts (MIT)  han descobrit que fins i tot un planeta amb aquesta elevada inclinació que estiga recobert per un oceà, podria sustentar vida. Açò seria possible pel fet de que inclús un oceà de poca profunditat, d'uns 50 metres de fondària, com que ocupa tota la superfície del planeta, pot absorbir suficient calor a l'estiu i emetre el suficient a l'hivern com per fer que el clima siga encara prou temperat (uns 15 graus centígrads, 60 graus Fahrenheit).

Per aquest motiu, en la recerca d’exoplanetes de la franja orbital habitable al voltant de la seua estrella capaços d'albergar vida, ara cal afegir com a candidats addicionals a planetes amb una alta obliqüitat.


  • Font principal d’informació:

Un oceà global podria permetre l'existència de vida fins i tot en planetes amb una gran obliqüitat  


  • Altres fonts d’interès:
 - Descobreixen científics "Terres Infants" amb característiques habitables, Donarien pistes sobre vida en altres planetes

- I trobem aigua en un altre planeta


  • Vídeo relacionat:




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada