divendres, 26 de desembre del 2014

La prova del VIH, millor a casa o a la clínica?

Per a acabar amb la pandèmia del sida en els països en víes de desenvolupament és imprescindible la detecció precoç de la infecció i reduir la capacitat transmissora dels afectats. Aquesta tesis no es fàcil de dur a terme en tals llocs on la prova del VIH no es fa anònimament en ONGs o en farmàcies com ocorre a Espanya i altres països desarrollats.

En les regions més pobres d'Àfrica subsahariana és important conseguir que es fagen la prova del VIH i açò es precissament el que ha estudiat un equip d'investigadors de la University of Basel (Suïssa) i el Paray Hospital, de Thaba - Tseka, a Lesotho, que publiquen les seues conclusions a PLOS Medicine.
Els investigadors oferiren el test a 2.563 habitants d'un poble de Lesotho (23'6% d'incidència del VIH). A la meitat, s'els va oferir en les seues cases i la resta en instalacions sanitàries.
"En general, los dos grupos estudiados aceptaron ampliamente la prueba, lo que apoya la idea de que hay que utilizar aproximaciones basadas en la comunidad para alcanzar a población sin acceso fácil a hospitales y lugares donde se ofrece tratamiento frente al VIH", afegeixen els investigadors.

Al mes de finalitzar l'estudi, dels quatre individus que resultaren ser zeropositius en tots dos grups, sols u s'havia posat en tratament en les instalacions sanitàries locals. "Mejorar la cobertura del tratamiento implica aumentar la detección, pero siempre en combinación con intervenciones eficaces para apoyar el tratamiento una vez localizada la infección", conclueixen.

Notícia original

Notícia relacionada:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada