dijous, 5 de novembre del 2020

La pèrdua de gel al calentament global

Aquest fenomen no és res nou, la major part d’aquest calentament ha passat als darrere 30 anys, però l'aument ha sigut en els darrere 10.

Portem temps alarmats sobre el derretiment dels polos, però mentre passen els anys el derretiment va a més. Per les investigacions sobre l’impacte del canvi climàtic, si el gel de l'Artic és derreteix, segurament hi haurà moltes inundacions, també, si no cessen les emissions de gas amb efecte inbernader, poden agregar 0,2 graus centígrads al calfament global.

Des de el 1979 fins al 2014 s’ha reduït bastant l'àrea coberta per gel, més o menys un 40%. El gran glacial de l'Antàrtida, el Totten, s'està derretint de manera considerable per l'augment de la temperatura marina. El Smith, ha disminuït 2 km per any, disminuint en total 35 km.Aquesta situació ja es irreversible, si segueixen derretin-se, solament amb l'Antàrtida el nivell del mar augmentarà d'1 a 37 cm, en aquest segle. Solament des del 1901, el nivell del mar ha augmentat 19 cm i ha pujat 2 °C la temperatura.

En Espanya, si tot això passa, hi hauria una sequera brutal, igual que en el nord asiàtic. I en els Estats Units, segurament hi hauria moltíssimes inundacions.





NOTICIA ORIGINAL

NOTICIA RELACIONADA 1

NOTICIA RELACIONADA 2


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada