dimarts, 10 de novembre del 2020

Materia Oscura


Fa més de 90 anys que sabem que existeix la presencia de un element que condiciona en la velocitat dels astres a l’espai, aquesta s’anomena: Materia Oscura Aquest estudi es inquietant perquè a ple segle XXI encara estem intentant saber que mol·lecules les componen i quin és el seu origen.

Aquesta es va descobrir a 1930 per el Astronom Jan Oorts despres de veure que els astres de la via Làctia no conformen una quantitat suficient de matèria per que no eixiren projectades a l’espai.

Aquesta materia no interactua amb la llum per el que es imposible establir visio amb ella de manera directa. Sols sabem d’aquesta per la influència que exerceix contra la materia. A pasos d’ara ja podem saber mapes d’alta precisio de la meteria oscura.

Els cientifics creuen que la materia esta formada per neutrins que aquests es formen per reaccions termonuclears a les estreles, aquestes tenen un inconvenient, que no tenen casi massa. Un altra alternativa es de les Enanes Marrons que es componen d’una gran quantitat de matèria i aquestes no es poden detectar amb llum per el que pot ser el que explique la presencia de la meteria oscura.

Noticia Original

Video

Noticia Relacionada 1

Noticia Relacionada 2




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada