dijous, 3 de juny del 2021

El desgel amenaza el gel marí estival de l'Àrtic



El gel marí que es presenta a l'Àrtic té una funció clau en la regulació del clima de tot el planeta i ofereix una valuosa informació sobre l'impacte del canvi climàtic. Aquesta capa de gel (o capa de banquises) a presentat molts canvis durant la seva història, el seu cicle sol ser març al seu màxim valor i al setembre al mínim. Pero aquests últims anys les variaciones presentades han sigut molt diferents.


A comparació de la mateixa investigació del NCPOR realitzada en 1979 s’han observat uns canvis molt alarmants, les dades indiquen que des de fa 40 anys, aquesta zona polar perd gel marí al setembre a un ritme de 12,8% per dècada i 82.300 quilòmetres quadrats a l'any. Des que tenim dades disponibles del satèl·lit [del 1979], es pot observar que prop de l'50% de el gel marí de setembre s'ha desprès.



Aquests dades alarmen els científics els quals preveuen majors baixades a mesura que avance el temps, la pèrdua d’aquesta capa de gel suposa un escalfament de les aigües molt considerable que a la seva vegada causa més desgel. Aquest és un avís mes de lo pròxims que es trobem de la linea del no retorn.
 

 

-Noticia original

 -Noticia relacionada

-Noticia relacionada




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada