dijous, 3 de juny del 2021

Telescopi més gran de la historia , enviat a l’espai.

 

 El Telescopi Espacial James Webb , una potent «màquina del temps» amb el qual s'espera averiguar la formació de l'univers, serà llançat entre el 31 d'octubre i principis de desembre, van precisar aquest dimarts les tres agències espacials que estan darrere d'aquest projecte. La possibilitat que descobrim l'origen de les galàxies i de les estreles pot canviar-ho tot , no sols el que sabem, sinó com pensem com a human , va afegir l'expert, que aventura que serà capaç d'ensenyar-nos l'univers com no l'hem vist mai.


El JWST està dissenyat per a expandir els èxits científics del telescopi Hubble( un dels millors telescopi fins l’actualitat) i complementar-lo. Oferirà una vista inèdita de l'univers a longituds d'ona de l'infraroig pròxim i l'infraroig mitjà i permetrà estudiar una gran varietat d'objectes celestes, des de galàxies veïnes fins als llocs més obscurs de l’univers.


Te forma de bresca amb 18 segments hexagonals, mesura 6,5 metres d'altura, enfront dels 2,4 del Hubble, i ajudarà a mirar al que va ocórrer fa uns 13.500 milions d'anys, 1.000 milions més que l'altre telescopi. Està dissenyat per a aclarir des de què s'assemblava l'univers quan les seues primeres estreles i galàxies es van formar, fins a l'evolució dels forats negres o el cicle vital de les estreles, del seu naixement a la seua mort. El telescopi té una altura de 8 metres i el seu para-sol, una vegada desplegat, la grandària d'una pista de tennis, per la qual cosa un dels reptes logístics és la seua instal·lació en un coet de 5,4 metres de diàmetre, doblegat com si fora origami.

 



Noticia original:




Noticia relacionada 1-


Noticia relacionada  2-

Video-


 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada