dijous, 3 de juny del 2021

El futur de la investigació marina a baixes profunditats

Les profunditats marines són fins a la data el major territori desconegut per l'ésser humà, l'elevada pressió compresa entre 3.000 i 10.000 metres de profunditat imposibilita el correcte desenvolupament de les investigacions, necessitat de grans vehicles aquàtics amb pesades carcasses metàl·liques que dificulten el funcionament dels seus sistemes electrònics integrats.

No obstant recents investigacions sobre les criatures que habiten a aquestes profunditats aporta llum a un camp de la investigació subaquàtica desconegut. Descobert a 8.000 metres de profunditat, el peix cargol de les Mariannes posseeix una "sorprenent" adaptabilitat i mobilitat. El seu crani parcialment obert i les seves aletes pectorals han guiat el disseny mecànic d’un robot que podria imitar les seves capacitats.


Aquest petit robot a sigut provat entre altres lloca a la fosa de les marianes a una profunditat de 10.900 metres durant un període de 45 minuts i a una pressio de 110 megapascals (MPa) , aquest a sigut capaç de realitzar un trajecte de manera òptima i filmar en el procés. Els investigadors adverteixen encara queda molta feina pero podem estar davant el futur de la investigació a baixes profunditats.



-Noticia original

-Noticia relacionada

-Noticia relacionada




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada