dissabte, 12 de desembre del 2015

Noves Imatges de Plutó

La NASA acaba de publicar noves imatges sobre la superfície de Plutó. Açò ha sigut possible gracies a les sondes rebudes de New Horizons. Aquestes imatges son les úniques que obtindrem d’acì a dècades, per lo que les fa molt especials. A més de ser les mes detallades que existeixen en l’actualitat.Les imatges foren realitzades a 17.000 Km de la supreficie de Plutó, amb les quals la NASA ha creat un video que les uneix en una seqüència espectacular.


Gracies al descobriment que ha proporcionat New Orizons, Science ha pogut fer un
estudi en el qual s’han pogut traure unes conclusions sorprenents:


1.-Plutó es troba geologicament actiu. Els científics pensaven que un mon el qual esta completament gelat, a causa de la distancia del sol, no podria tindre cabuda aquest fenomen, però s’equivocaven. Alguns dels accidents geogràfics de Plutó tenen sols un par milions d’anys (molt joves si tinguem en compte que aquest planeta s’ha format fa 4.500 milions d’anys) y el mes probable esque continuen actius.


2.-S’ha descobert que a Plutó est repleta de aigua. Peró, també s’ha detectat nombroses regions d’H2O congelades a les muntanyes de Plutó.


3.-Te muntanyes de 3.000 metres i precipitacions de hasta 600. En aquesta zona, s’han pogut observar serralades de 2.000 i 3.000 m, a mes de foses i craters enormes.


4.-Te atmosfera. Te una neblina atmosfèrica de 150 Km , en contacte amb la llum, la qual produeix un cel de color blau, com el de la terra.

5.-Caronte també continua actiu. Al igual que Plutó, aquest satèl·lit te enormes canyons i craters, per lo que es pot deduir que també hi han moviments tectònics.


Noticia Original:
9 hechos fascinantes que hemos aprendido sobre Plutón gracias a New Horizons

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada