dimarts, 1 de desembre del 2015

Ocorrerà prompte una inversió del camp magnètic terrestre?

La intensitat del camp geomagnètic de la Terra ha estat descendint durant els últims 200 anys, a un ritme que alguns científics sospiten que podria portar que tocara el fons en un termini d'uns 2.000 anys, deixant temporalment al planeta sense protecció davant de les danyoses partícules carregades del Sol.

Esta caiguda en la intensitat està associada amb les inversions periòdiques del camp geomagnètic, en les quals els pols magnètics nord i sud de la Terra invertixen la seua polaritat, i podria durar durant diversos milers d'anys abans de tornar a una intensitat protectora i estable. Amb el camp geomagnètic debilitat, una major radiació solar podria provocar efectes nocius per a la salut, com per exemple induir l'aparició de mutacions genètiques, i també podria danyar els aparells electrònics sensibles, com a marcapassos, i inclús certes infraestructures com a xarxes de subministrament elèctric. Una inversió podria també desorientar els animals. 

Segons un Estudi realitzat als Estats Units, el camp magnetic no te perill d’invertir-se en un curt període (5 anys, per exemple) sino que aquest fenomen podría ocorrer en els darrers 5 milions d’anys.





VIDEO:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada