diumenge, 13 de desembre del 2015

Stephen Hawking resol el major misteri dels forats negres

        
El 22 de agost a Estocolm, durant la xerrada, en el KHT Institut de Tecnologia , el físic britànic Stephen Hawking va anunciar el descobriment d'un nou mecanisme capaç de resoldre la que es coneix com la «paradoxa de la pèrdua d'informació»

Els forats negres tenen una força gravitacional que cap partícula podia escapar-ne, absorbint tot al seu pas, fins i tot la llum. L'únic que pot escapar d'un forat negre és la radiació Hawking; si emet radiació vol dir que perd massa a poc a poc, i acabarà desapareixent. Tota la matèria "engolida" pel forat negre es perdria.

Esta teoría té problemes; tota matèria conté una informació quàntica que parla de l'estat de la matèria. En un forat negre, però, desapareixen aquests principis fonamentals. Segons la paradoxa de la informació,  un estat físic podria desaparèixer permanentment, el que vol dir és que qualsevol d' aquestos estats podrien convertir-se en el mateix. Un caos que no té sentit en el nostre univers tal com el coneixem


Hawking va plantejar que la matèria que traspassa l’horitzó de successos deixa una "còpia" d'aquesta informació en l'esmentat horitzó en forma de "supertranslació".
Hawking afirma que “el forats negres , no són tan negres i són les presons que pensaven que eren. Les coses, en efecte, poden escapar d’un forat negre, i també tornar a eixir en un altre univers,
el forat hauria de ser gran i estar girant per poder ser un passatge cap a un altre univers (teoria dels universos paral·lels). Però mai podríem tornar al nostre. Així que, encara que m'interessen els viatges espacials, jo no vaig a intentar fer això”

 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada