diumenge, 1 de març del 2020

Descobreixen per 1a vegada un potent senyal de radi d'una altra galàxia i es repeteix cada 16 dies

Un grup d'astrònoms amb ajuda d’un altre han descobert una ràfega potent que ve d’una altra galaxia i es repeteix de forma regular cada 16 dies.
Durant 4 dies tira una ràfega o dues a cada hora i després d’aquest procés es torna a produir el mateix cicle.Aquesta ràfega que s’anomena FRB està a les afores d’una galàxia espiral a 500 milions d’anys llum de distància,en una regió que pareix ser de formació estel·lar.Aquestes ràfegues apareixen per tot el cel i els astrònoms no estan segurs de la causa d’eixes llums estranyes.

La majoria de FRB exploten una vegada i normalment ja no se’ls torna a detectar mai més i això fa que siga més dificil de rastrejar aquestes ràfegues fins a la galàxia d’on puguen provindre.Hi ha alguns FRB que tiren bengales de radi repetides,però de manera impredictible,són més fàcils de rastrejar a una galàxia,però de moment,això no els ha portat als astrònoms a una bona explicació sobre els FRB.

Als astrònoms els fa dubtar entre energies d’algun cos hi ha per l’espai o pot ser que siguen senyals d’alguna cosa o d’algu que vulga comunicar-se amb nosaltres.

                                   Resultado de imagen de llum potent a la nit










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada