dimarts, 3 de març del 2020

Menjar ou no es relaciona amb el risc cardíac


Des de fa temps s’ha anat dient que el consum freqüent de l’ou es pot relacionar amb el risc cardíac. En anys anteriors, han eixit estudis que pel colesterol que duu el rovell de l’ou, tres ous a la setmana és perillós.

Encara que estudis realitzats per la Universitat de Navarra, Universitat de McMaster i Hamilton Health Sciences no han trobat cap relació directa entre el consum diari d’ous i ningun factor que afecte la salut del cor.

L’ou ens aporta múltiples nutrients i aquests estudis manquen de rigorositat científica, ja que molts es van fer d’un sol país o regió durant un període de temps relativament curt.

Un import d'estudis nutricionals afirma que un consum de més de quatre ous de gallines no incrementa el risc d’alguna malaltia del cor. És bo consumir ou, ja que porta vitamina A B D i E i minerals d’origen animal com el ferro.
                                      
notícia original
notícia relacionada 1
notícia relacionada 2
                                         

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada