dimecres, 4 de març del 2020

el primer embrió artificial de ratolí amb cèl·lules mare


Resultado de imagen de 1.Creado el primer embrión artificial de ratón con células madre

S’ha fet un descobriment, que segons els investigadors, ajudarà a entendre millor les primeres etapes de l’embrió, i perquè dos de cada tres embarassos humans fallen en ixa fase.

A l’inici, les cèl·lules mare, es formen en grup dins de l’embrió anomenant-se, blastocisto.

També hi han altres tipus de cèlules mare.

Van fer un experiment, de fer créixer estructures embrionaries solament, amb cèl·lules mare, però, s’hi necesiten dos tipus d’aquestes per a que es coordinen d’una manera adequada. Encara que investigadors, han utilitzat una combinació de cèl·lules mare embrionàries genèticament modificades i unes altres cèl·lules diferents, i han pogut crear una estructura embrionaria semblant, degut a que les cèl·lules es diuen entre si on s’han de colocar.


Comparant un embrió natural, amb un artificial, s’ha pogut veure, que han seguit el mateix patró de desenvolupament, encara que al ser un embrió artificial, es dubta molt, que puga desenvolupar-se de manera sana com un natural. Per a que açò es faça possible, els investigadors necesitarien un tercer tipo de cèl·lules mare, per a que poguera desenvolupar-se el sac vitalini a mes a mes que el sistema no ha sigut optimitzat per a el correcte desenvolupament de la placenta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada