diumenge, 1 de març del 2020

Menjar poc allarga la vida


 Els investigadors Concepcioó Rodríguez y Juan Carlos Izpisúa de l'nstitut Salk
Una investigació aporta dades que relaciona la disminució calòrica amb el fre de l’envelliment. L’estudi realitzat per l’investigador Juan Carlos Izpisúa  presenta  l’envelliment com un fenomen reversible, determinats canvis metabòlics que porten a una acceleració de l’envelliment es poden reprogramar si es disminueix la ingesta de calories.

El treball es va dur a terme utilitzant dos grups de rates: un grup que menjava a voluntat i l’altre que menjava un 30% menys de calories. Es van utilitzar rates de  mitjana edat entre 18 i 27 mesos que equivalen a 50 i 70 anys humans. Els beneficis de menjar menys només apareixen en eixe interval d’edat. Els resultats de l’estudi mostren que els marcadors de l’envelliment es redueixen a la mitat en les rates que menjaven menys calories respecte a les que menjaven sense restricció.

Concepción Rodríguez Esteban, investigadora del Salk Institute indica que durant l’envelliment hi ha una desregulació del sistema immune que provoca l’aparició de malalties associades a l’edat, com l’alzhèimer, molts d’estos canvis són epigenètics i és més fàcil desenvolupar fàrmacs per a este tipus de marcadors perquè no és necessari alterar el genoma de les cèl·lules. La reprogramació de determinats estats del sistema immune mitjançant la restricció calòrica és una ferramenta que permet el tractament d’eixe tipus de malalties que apareixen amb l’edat.
La conclusió de l’estudi és que la restricció calòrica activa processos de reciclatge cel·lular.

Notícia original:
Per què menjar poc allarga la vida

Notícies relacionades:
-Comprobat: la ciència explica per què menjar menys allarga la vida
-Menjar menys retarda l'envelliment

Vídeo relacionat:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada