diumenge, 1 de març del 2020

La major erupció coneguda fins al moment.

La NASA i l'Agència Espacial Europea (ESA) han captat les conseqüències de l’explosió més potent mai vista a l’univers. Aquesta explosió es va produir al cúmul de galàxies Ofiuco. L’erupció va ser provocada, segons l’ESA, per unes potents corrents alliberades pel forat negre supermassiu que es troba al centre i que s’alimenta de gas.

L’erupció va alliberar cinc vegades més energia que la de l’esdeveniment ocorregut fins eixa data, la del cúmul de les galàxies MS0735.6+7421. L’autora de l’estudi, Simona Giarcintucci, del Laboratori d’Investigació Naval d’EEUU, va explicar que aquesta explosió és similar a la que va ocórrer en 1980 al Mont Santa Helena que va arrancar 500 kilòmetres quadrats de boscos.

L’experta del telescopi Chandra va dir que la diferència entre aquestes dos és que podries clavar 15 galàxies com la Via Lactea en el cràter de l’explosió d’Ofiuco. Actualment, els investigadors ja no veuen dades de radi, per tant això significa que l’erupció del forat negre deu haver acabat.

Noticia
Noticia relacionada 1
Noticia relacionada 2

Video:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada