dimecres, 8 d’abril del 2020

Descobreixen que Urà està tombat per un impacte.

Fa poc, un equip d'investigadors dirigit per Shigeru Ida, de l’Institut de Tecnologia de Tokio, acaba d’explicar com va sorgir aquesta propietat d’Urà. L’estudi publicat en Nature Astronomy, suggereix que al principi de la història del Sistema Solar, va haver-hi un impacte entre Urà i un “xicotet” planeta gelat, encara que es creu que la seua massa és d’entre una i tres vegades la de la Terra, i per la col·lisió, va tombar el planeta i va deixar anells i llunes. Els investigadors van arribar a aquesta conclusió mentre treballaven en una simulació informàtica de la formació de llunes al voltant dels planetes gelats.

Els planetes allunyats al Sol solen estar formats per elements volàtils que a la terra serien líquids, però que amb les temperatures i pressions d’un planeta gegant i allunyat al Sol estan congelats. Segons Ida, els impactes gegants en els planetes gelats serien totalment diferents dels planetes rocosos.

Per això, a causa d’aquest gran impacte, Urà es va tombar i té un període de rotació ràpid. Després aquest planeta va recollir el material sobrant de la col·lisió que es trobava en estat gasós i amb ells va formar les seues llunes. Gràcies a aquests descobriments, Ida no descarta que s’hagen pogut crear més planetes així.

Noticia

Noticia relacionada 1

Noticia relacionada 2

Video

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada