dissabte, 11 d’abril del 2020

Fabriquen implants cerebrals tous amb una impressora 3D.

La tecnologia d'impressió 3D ha entrat de ple en el camp de la medicina, amb la possibilitat de fabricar pròtesis, òrgans o facilitar la investigació amb cèl·lules. Els elèctrodes en el cervell permeten tractar nombrosos trastorns i monitoritzar l'activitat d'aquest òrgan tan vulnerable per a comprendre millor el seu funcionament. Segons assegura en la revista Nature Communications l'equip liderat per Xuanhe Zhao, aquest implant bla s'adapta millor al contorn del cervell. L'equip de Zhao ho considera una alternativa als elèctrodes metàl·lics actuals que monitoritzen l’ activitat cerebral i que estimulen determinades regions del cervell amb l'objectiu de reduir els símptomes de l'epilèpsia, de la malaltia de Parkinson o de pacients que pateixen una depressió greu.

A més, destaquen que aquest tipus de tecnologia permetrà fabricar dispositius de llarga duració. «En aquesta investigació hem demostrat que un implant neuronal bla imprés pot mesurar l'activitat d'una neurona durant dos setmanes, un període de temps comparable al d'alguns implants metàl·lics. El nostre objectiu és que la següent generació de dispositius blans puga funcionar durant mesos o inclús anys en rates», explica al MÓN Xuanhe Zhao.

Les nanofibres són una mescla d'aigua i nanofibres de sulfonats de poliestiré i s'utilitzen en l'actualitat com a revestiment antiestàtic de superfícies , en dispositius com les pantalles tàctils. Amb este material que condueix l'electricitat van imprimir diversos dispositius, entre ells un xicotet elèctrode flexible que, posteriorment, van implantar en el cervell d'un ratolí. Eixe elèctrode monitoritzava l'activitat d'una neurona del rosegador, que es traslladava lliurement per un espai controlat. 



Notícia original
Notícia relacionada 1
Notícia relacionada 2

Video:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada