dijous, 9 d’abril del 2020

El coronavirus pot passar d'un gat a un altre, però no entre gossos

Primer que res, no està provat en cap lloc, que els gats o gossos puguen contagiar als humans. A més a més, un dels objectius de la investigació, és trobar espècies que puguen ajudar a testar la vacuna contra la Covid-19, que seria l'únic remei que acabaria amb aquesta l’alarma mundial.


"Hem descobert que la SARS-*CoV-2 es replica escassament en gossos, porcs, pollastres i ànecs, però eficaçment en fures i gats", afirma la recerca, realitzada des de l'Institut de Recerca Veterinària de Harbin (la Xina).


Els científics van observar la SARS-*CoV-2 en les vies respiratòries de cinc gats domèstics de huit mesos d'edat. En dos es van trobar partícules infeccioses en el seu curs respiratori superior, sense que arribaren a envair els pulmons. Als altres se'ls va introduir en gàbies al costat de tres gats no infectats, dels quals només un va acabar infectat.

Els resultats, diuen que aquests animals poden contagiar-se entre si a través de partícules inhalades en l'aire. Només un gat va resultar infectat d'aquesta forma i, dels quatre que tenien el coronavirus, tots van desenvolupar anticossos contra aquest, sense que cap caiguera malalt.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada