dijous, 25 de febrer del 2021

COM SABRAN ELS CIENTÍFICS QUE PERSEVERANCE HA TROBAT VIDA A MART?


Quan la Mars 2020, amb el rover Perseverance a bord, aterre en Mart es convertirà en la novena missió de la NASA que ho aconseguisca. A més d'estudiar la geologia i el clima del planeta vermell, i aplanar el camí per a l'exploració humana més enllà de la Lluna, el rover buscarà rastres de vida microbiana que podia haver viscut allí fa milers de milions d'anys.

El rover, porta un nou conjunt d'instruments científics que es basen en els descobriments del seu antecessor, el Curiosity. Aquest rover, va descobrir que parts de Mart podrien haver sustentat la vida microbiana fa milers de milions d'anys.
Si aquestes dades són prou intrigants, l'equip podria ordenar al braç robòtic del rover que s'acoste per a veure'l més de prop.
El segon es diu SHERLOC, té el seu propi làser i pot detectar concentracions de molècules orgàniques i minerals que s'han format. Junts proporcionaran mapes d'alta resolució d'elements, minerals i molècules en roques i sediments marcians, la qual cosa permetrà als astrobiòlegs avaluar la seua composició i determinar els nuclis més prometedors per a recol·lectar.
L'equip té l'esperança de trobar una característica de la superfície que no puga atribuir-se a res més que a la vida microbiana antiga.

Les mostres del rover Perseverance de Mart podran dir-nos que en un moment, fa milers de milions d'anys, va existir vida en altres parts de l'univers. En tot cas, la pregunta a si Mart va tindre vida alguna vegada començarà a respondre's d'aquí a una mica.

NOTICIA ORIGINAL
NOTICIA RELACIONADA 1
NOTICIA RELACIONADA 2



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada