dijous, 25 de febrer del 2021

EEUU DEMANA TRACTAR LA CRISIS CLIMÀTICA COM "UNA EMERGÈNCIA"


Els Estats Units ha reclamat tractar la crisi climàtica com "una emergència".
Poques hores després de la seua arribada a la Casa Blanca, el president Joe Biden va signar una ordre executiva per a tornar a l'acord de París, després de l'eixida decretada per Donald Trump en el 2017. La volta es farà efectiva en un mes i el mateix Biden s'ha compromés a celebrar en els seus primers cent dies una primera cimera en sòl nord-americà per a recuperar el terreny perdut.

La Cimera de l'Adaptació Global està destinada a ajudar a les nacions menys afavorides i més exposades als impactes de clima extrem. L'objectiu és crear sistemes d'alerta, construir defenses costaneres, millorar el drenatge a les ciutats, invertir en collites resistents a les sequeres i construir resiliència en les comunitats.
Es va reiterar el compromís del seu país a la meta d'emissions zero en el 2050 i va anunciar la publicació dels seus compromisos per a la reducció en el 2030.
El secretari general de Nacions Unides, va reiterar la necessitat d'un major compromís internacional de suport a les nacions menys afavorides, els Països Baixos, com a amfitrions del cim.

El Regne Unit, com a organitzador de la COP26 que se celebra al novembre a Glasgow, ha tingut un paper vital en el cim.


NOTICIA ORIGINAL
NOTICIA RELACIONADA 1
NOTICIA RELACIONADA 2


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada