dimarts, 23 de febrer del 2021

Perseverance aterra amb èxit a Mart

El vehicle més gran i sofisticat mai enviat a aterrar en un altre planeta, ja està en el seu destí: Mart. Després del seu llançament el passat mes de juliol i un viatge de gairebé 480 milions de km, el ròver Perseverance de la missió Mars 2020 de la NASA ha amortitzat amb èxit en el cràter Jezero.

 

file:///usr/share/lliurex-firefox-settings/www/search/index.html

Amb dades rebudes a través del Mars Reconnaissance Orbiter (MRO) i altres orbitadors, la confirmació de l'aterratge s'ha anunciat des del control de la missió al Laboratori de Propulsió a Raig (JPL) de la NASA a Pasadena (Califòrnia, EUA) a l'hora prevista: les 21:55 h (hora catalana).
 

El robot explorador, d'una tona de pes, ha aconseguit superar els anomenats 'set minuts de terror', el temps d'ingrés i descens en la tènue atmosfera marciana on els riscos han estat màxims, ja que ha hagut de reduir la seva velocitat des de 19.500 km / ha només 3 km / h mitjançant passos automatitzats perfectament sincronitzats que no poden fallar.

Aquests han inclòs la separació d'una etapa de navegació o creuer, el desplegament d'un paracaigudes de 21,5 m de diàmetre, deixar anar l'escut tèrmic que ha protegit la nau a l'entrar a l'atmosfera, activar l'anomenada solució TRN (terrain relative navegation ) per trobar el millor punt d'aterratge, deixar enrere la carcassa de el ròver i deixar anar un sistema de grues (Skycrane) amb retrocoets per dipositar a terra.


 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada