dimarts, 23 de febrer del 2021

Rusia prepara una versión de su vacuna por vía nasal para frenar más contagios.

La principal vacuna russa busca altres formats per agilitzar la immunització i prevenir contagis. A Moscou es van a dur a terme assajos clínics de la vacuna Sputnik V en forma de gotes nasals. «Els especialistes han desenvolupat una versió nasal de Sputnik V que forma immunitat en l'àrea de la nasofaringe.

Però si la vacuna s'administra pel nas, a més de protegir el tracte respiratori inferior i els pulmons, es formarà una primera línia de defensa amb la immunitat de les membranes mucoses. La gran pregunta és quan podrà estar a punt aquesta vacuna. Una altra entitat russa, el Centre Federal d'Investigació de Medicina de Novosibirsk també està després de la pista d'una vacuna en gotes, tot i que el projecte travessa problemes per falta de finançament. Això seria a causa de que a més dels anticossos contra el coronavirus, també s'han format ja anticossos contra el vector en si, l'adenovirus, que propicia els anticossos.


Ha passat mig any des que Rússia va anunciar que l'Institut Estatal Gamaleya estava desenvolupant una vacuna contra la coronavirus. Quan el novembre passat Moscou va anunciar que la seva vacuna Sputnik V tenía una eficàcia de l'92%, la notícia va ser acollida amb escepticisme dins i fora de Rússia. Ara el següent pas és comprovar quant dura la immunitat.



Noticia original

Noticia relacionada 1

Noticia relacionada 2

Vídeo

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada