dilluns, 8 de juny del 2015

Torna a sonar el despertador per Philae.

Els científics tracten de connectar amb l'aterratge que es va posar en el cometa . Intenten aprofitar la trajectòria del cometa, que s'acosta al sol a una distància equivalent a la de mart, per tractar de recollir les valuoses dades que els pugua proporcionar.

La DLR controla des d'Alemanya aquest artefacte de tot just un metre cúbic desprès de la sonda Rosetta. Koen Geurts, director tècnic de la missió, explica: "Rosetta vola aproximadament a 200 quilòmetres sobre el cometa. Començarà a enviar senyals per tractar de connectar amb Philae, i si aquesta es connecta perquè té prou energia solar en les bateries i respon, establirem un enllaç ". Estan preparant qualsevol eventualitat que pugui succeir durant la connexió. "Com anticipàvem la situació en què la bateria secundària no podia mantenir l'activitat, hem de confiar en l'energia solar només. Estem buscant mesuraments autònomes, per exemple la del camp magnètic, prendre imatges al voltant de Philae, fer mesuraments tèrmiques, mesures ràpides que ens donen més informació ".

La sonda Rosetta va fer història en col·locar-se en gener de 2014 al voltant del cometa i Philae la va fer de nou en aconseguir posar-se en el mateix al novembre del mateix any.

NOTICIA ORIGINAL AMG VIDEO.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada