diumenge, 19 d’abril del 2015

50 corredor participen en un estudi per aconseguir carreres d’ultrafons més saludables.

El Servei d’Esports de l’UJI,
amb la col•laboració de la Facultat de Ciències de la Salut de l’UJI i del Club Marató i Mitja, què organitza la CSP 115, ha posat en marxa per segon any, un ambiciós estudi d’investigació, el Projecte Penyagolosa Trail Saludable (PTS), amb l’objectiu de conèixer els principals paràmetres per a millorar la salut dels corredors d’ultrafons i de fer aquestes curses més saludables. L’estudi parteix de les inquietuds que va suscitar el I Congrés Internacional sobre Curses per Muntanya i comptarà amb la participació voluntària d’un total de 50 corredors i corredores, als quals els mesuraran valors fisiològics i psicològics, a més dels hàbits d’entrenament i d’avituallament durant la cursa.
D’entre els valors fisiològics, cal destacar les analítiques sanguínies que es faran el dia abans i en finalitzar la cursa, a més de la mesura de la tensió arterial, saturació d’oxigen en sang, pes, capacitat de generar força al llarg de la cursa i ritme cardíac. D’altra banda, en l’àmbit psicològic, els investigadors consideren molt important avaluar com incideix l’estrès en la vida quotidiana en el moment d’entrenar i recuperar-se d’aquest tipus de curses i la percepció subjectiva de l’esforç durant aquesta.


Noticies relacionades:

Video

1 comentari:

  1. Aquesta noticia hem sembla fantàstica, ja que, la meua familia correguem. Pense que aquest estudi aportara bons resultats, perquè les carreres de ultrafons requereixen un gran esforç i principalment una bona salut, i a hores d'ara molts pateixen algun problema que desconeguem fins que ens òcorre algo mentre correguem. Així que, si poden aconseguir-ho facilitarà el benestar d'aquelles persones que participen en carreres de ultrafons i pot ser que incite a altres que avans no les feien.

    ResponElimina