dimarts, 7 d’abril del 2015

Descobertes tres espècies de fardatxos als Andes

Un grup de científics ha descobert tres noves espècies de fardatxos amb forma de dragó als Andes de Perú i Equador. Les espècies descobertes diferixen dels seus parents més pròxims en el color, la grandària i l'ADN, segons una investigació que s'ha publicat en la revista ZooKeys.


Omar Torres-Carvajal, investigador del Museu de Zoologia QCAZ (Equador) , Pablo J. Venegas (Corbidi, Perú) , i Kevin de Queiroz (Museu Nacional d'Història Natural Smithsonian, EUA) han realitzat el seu descobriment als Andes tropicals i, segons asseguren, és un "fet cridaner, tenint en compte que estes noves espècies estan entre els fardatxos més grans i cridaners dels boscos de Sudamérica"

Els fardatxos del gènere Enyalioides, a què pertanyen estes tres espècies, són diürns i viuen en les selves tropicals, com el "Chocó" així com els boscos a un costat i a l'altre dels Andes. Estes noves espècies incrementen el nombre de fardatxos Enyalioides a 15. En 2006 només es coneixien set.



"El fet de que més de la mitat d'estos rèptils s'hagen descobert en els últims anys hauria de ser tingut en compte per les persones que estan al càrrec de les agències de conservació", ha dit en una nota el doctor Torres-Carvajal.



Notícia original


Notícies relacionades:

Notícia 1

Notícia 2


Vídeo:
(De moment no he trobat cap)


1 comentari:

  1. Hem pareix interessant la aparicio e noves especies,i la oportunitat de poder estudiar-les.

    ResponElimina