dilluns, 27 d’abril del 2015

Per què els mosquits prefereixen picar a algunes persones?

Moltes vegades ens adonem que som els únics que atraguem els mosquits perquè ens trobem en la situació de veure que ningú dels nostres companys ha estat picat per un mosquit mentre que tu eres l’única víctima. Doncs bé, després de molts mites, històries i investigacions, finalment, s’ha trobat una solució que explica la selecció dels mosquits.

Sembla que la genètica juga un paper molt important en aquesta selecció. La bona notícia per a aquelles persones que reben tantes picades és que els científics estan cada vegada més a prop de saber perquè en sofreixen tantes, malauradament, els fills d’aquestes persones rebran per herència aquesta tortura. La dada clau d’aquest descobriment ha sigut la que ha mostrat la investigació que s'ha dut a terme en quasi quaranta parelles de bessones, 18 bessones idèntiques que comparteixen el 100% i 19 bessones, a les quals s'ha exposat la picada dels mosquits. Els mosquits sí que han mostrat preferència entre alguna de les bessones, mentre que triaven amb el mateix interès a les bessones idèntiques, la qual cosa indica que ací podria estar el punt important de la investigació. La conclusió, ha sigut molt clara, segons han exposat els científics de les universitats de Londres, Florida i Nottingham els quals han realitzat l’estudi: "Els nostres resultats demostren un component genètic subjacent al tipus d'olor humana, una diferència genètica que és detectable pels mosquits a través de la nostra olor i que s'utilitza durant la selecció de la persona”

A més, altres estudis científics anteriors també han mostrat que factors com l’olor corporal, beure cervesa, temperatura corporal, la suor, l'emissió de CO2, la roba de colors foscos, els bacteris de la pell i les embarassades, per exemple, també afavoreixen les picades.

En poques paraules, aquest avanç és tan important com tots els avanços en les investigacions dels mosquits perquè tots els anys moren milions de persones per malalties transmeses pels mosquits i cada pas avant amb la investigació és un pas enrere per a les picades de mosquits.



Notícies relacionades:


Vídeo:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada