dilluns, 27 d’abril del 2015

MANIPULACIÓ DE ADN PER A CURAR A UN EMBRIÓ

El primer pas el va donar Regne Unit després d'aprovar el passat mes de febrer una tècnica de reproducció assistida que es basava en la utilització de l'ADN  de tres persones (amb òvuls de dues dones i l'esperma d'un home) per evitar que ningun xiquet nasquera amb malalties transmissibles.
 Ara, un equip de científics espanyols ha descobert una manera alternativa per no haver d'utilitzar ADN de tres persones a fi d'eliminar les malalties mitocondrials. La nova tècnica elimina els gens alterats directament en l'embrió o fins i tot al propi òvul abans de ser fecundat.
Però, s’exposa la possibilitat de posar en pràctica el "ADN a la carta". Aquesta demostració confirmada que es pot canviar el material genètic d'una persona no només ens portaria a corregir o eradicar malalties transmissibles sinó que podríem aconseguir que els xiquets foren més alts, que tingueren els ulls blaus, que foren més intel•ligents ...
 En aquest cas concret els científics no han editat l'ADN nuclear; únicament s'ha esborrat selectivament l'ADN mitocondrial mutat tant en òvuls com en embrions de ratolins, descobrint que una vegada nascudes les cries, totes elles van naixer sanes. La tècnica funciona com si d'unes tisores moleculars es tractés, emprant nucleases que detecten l'ADN alterat i el tallen. Aquest tall no elimina totes les còpies mutades però sí les suficients per assegurar una descendència sana.
 Aqueste fet en medicina, que de moment ha estat provat amb èxit en ratolins (el següent pas serà provar en éssers humans). La seva posada en pràctica en els humans podria prevenir, abans de naixer, malalties hereditàries com el càncer, la diabetis o les malalties neurodegeneratives.

Noticia Original
Noticies relacionades:
NR1
NR2
:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada