dimarts, 21 d’abril del 2015

La nau 'New Horizons "està ja més a prop de Plutó que la Terra del Sol


La sonda espacial automàtica New Horizons està ja més a prop de Plutó, el seu objectiu, que la Terra del Sol, però el planeta petit i la seua lluna Caront encara es veuen com a poc més que petits punts brillants en les seues càmeres. Serà a mitjans de maig quan la nau comence a prendre millors imatges d'aquests llunyans objectes celestes que les que s'han obtingut fins ara des del nostre planeta. Mentrestant, ha informat de hui la NASA, els experts de la missió es preparen per la històrica trobada amb Plutó, planejat amb tota precisió per al proper 14 de juliol, quan la New Horizons passarà a una distància de la seua superfície de sols 12.500 quilòmetres, un poc menys que el diàmetre de la Terra. És la primera missió espacial al planeta Plutó, ja que, mai s'ha estudiat de prop i espècificament.
La New Horizons, de 500 quilos, va partir de la Terra fa més de nou anys (al gener de 2006). "És una missió d'exploració pura, convertirem punts de llum en un planeta i un sistema de llunes davant nostre ulls", ha assenyalat Alan Stern, investigador principal de la missió. Després del sobrevol del planeta nan i la seua gran lluna, la nau s'endinsarà en aquest Cinturó de Kuiper, format per planetes nans i cossos gelats, i considerat la tercera zona del Sistema Solar, després de la regió dels planetes rocosos, com la Terra, i la dels gegants gasosos, com Júpiter.
La sonda, construïda i operada per la NASA pel Laboratori de Física Aplicada de la Universitat Johns Hopkins, porta set instruments científics, incloent càmeres, espectròmetres i detectors de plasma i pols. Amb ells podrà cartografiar la geologia de Plutó i de Caront, determinar la composició superficial i mesurar les temperatures, a més d'examinar l'atmosfera del planeta nan i buscar si també la seua lluna té un. També prendrà dades dels satèl·lits més petits del sistema.
El New Horizons pendra el màxim de dades possibles molt ràpit i ho enviarà a la terra, però tardarà apròximadament 16 mesos per a enviar tota l'informació que obtinga.

Noticia original
Noticia relacionada

VIDEO

1 comentari:

  1. Pense que la NASA està fent un magnífic treball enviant aquesta nau al petit planeta, Plutó, ja que mai s'ha estudiat i aquesta nau ha sigut la que mes s'ha acostat. El temps que tardarà la nau en enviar l'informació a la Terra serà molt llarga però haurà valgut la pena per què la new horitzons rep molta informació i ens pot serútil ací a la Terra per saber un poc més de aquest planeta nan que tan ha costat d'estudiar i saber que és d'ell. Així sabrem que és d'aquest planeta tan extrany i a la vegada interessant.

    ResponElimina