diumenge, 12 de juny del 2016

El "super bacteri" que menja gas i crea combustible.




                             El bacteri amb "super poders"                          


En la Universitat de Harvard (EE.UU.) un equip de investigadors ha aconseguit manipular genèticament bacteris del gènere Ralstonia eutropha a fi de que absorbeixin hidrogen i diòxid de carboni i el converteixin en alcohol per servir de combustible, amb el nom de "superbacteris".




Aquest bacteri, segons han comentat els investigadors, pot convertir la llum solar en energia deu vegades més depressa que una planta.

Un dels expert cita; "Tots els alcohols es poden cremar directament i deriven de l'hidrogen a partir de la divisió de les molècules d'aigua i són respirats pels bacteris a partir del diòxid de carboni".
Del hidrogen i el CO2 obtenen adenosina trifostat, un nucleòtid clau en l'obtenció d'energia cel·lular en organismes. Després, amb certs gens, el adenosina ja és capaç de convertir-lo a l'alcohol pretès.

Tot aquest deriva a una investigació de una tecnologia que aconsegueix la fotosíntesi de manera artificial per obtindre combustible líquid.
El fi era aconseguir superar a les plantes amb un 5%, però han aconseguit que siga 10 vegades més eficients.

Aquests equip ja havien creat una "fulla artificial" que imitava el mecanisme de les fulles a traves d'un xip de silici. Ells sols esperen que el "superbacteri" tinguen un gran impacte, ja que produeix energia més eficientment que les plantes.


Noticia Original
Noticia semblant



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada