dilluns, 13 de juny del 2016

Els rajos còsmics ultra-energètics

La Terra està siguent bombardejada a totes hores, però no per una raça d'extraterrestres ni cap hisòria estranya, ni tan sols ens n'adonem els humans: Les "bombes" que cauen sobre el nostre planeta són nuclis atòmics que van per l'espai a la velocitat de la llum i de vegades s'estavellen contra la nostra atmosfera.
Anomenem rajos còsmics a aquestes particules que en la seua majoria són protons solts que han sigut impulsats, per exemple, per supernoves, i la resta són nuclis d'heli.
No us assusteu, aquests rajos solen transportar una energia entre mil milions i un bilió menor a l'energia que portaria una poma menuda si la deixem caure des d'una açada d'un metre.
actualment, aquests rajos es poden medir quan colisionen contra els gasos de l'atmosfera. El seu origen no és ben clar encara, però es creu que es formen quan s'estavellen els rajos gamma, o quan el xoc d'una ona d'hipernova impulsa les partícules.
L'univers, òbviament és immens, i entre altres moltes coses, els rajos còsmics són un camp misteriós per al coneixement humà. L'única opció que tenim és esperar i no perdre eixa curiositat que ens caracteritza els humans.

-Notícia original

-Notícia relacionada 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada