dilluns, 13 de juny del 2016

Els Nuvols perjudiquen el canvi climàtic

L'augment de les temperatures a la Terra durant els propers anys serà fins i tot pitjor del que s'esperava, ja que, segons els investigadors, fins ara no s'ha tingut prou en compte el paper clau que juguen els núvols.

Els models de clima global que tracten de predir els augments mitjans de temperatura han de conèixer com la quantitat de diòxid de carboni a l'atmosfera afecta les temperatures atmosfèriques, ja que com més gran sigui aquesta, l'escalfament causat pel diòxid de carboni serà també més gran ", va apuntar l'estudi.

Tenint en compte aquestes noves dades, el seu model va determinar que la "sensitivitat d'equilibri climàtic", que relaciona la quantitat de diòxid de carboni a l'atmosfera amb el seu efecte sobre les temperatures atmosfèriques, és d'entre 5 i 5,3 graus centígrads.

Estudis anteriors que no contemplaven el paper que juguen els núvols i la seva composició química situaven la "sensitivitat d'equilibri climàtic" entre 2 i 4,6 graus centígrads. L'any passat es va tancar amb l'aprovació a París d'un acord històric i ambiciós contra el canvi climàtic, en el qual 195 països i la Unió Europea (UE) es van comprometre a avançar junts cap a una economia baixa en carboni.


Noticia Original: Temperatures per els núvols
Noticia relacionada: Disminuir els problemes

Noticia realizada por : Jose Antonio Nacher Rubio

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada