dilluns, 13 de juny del 2016

La Via Làctia i la contaminació lumínica

La Via Làctia ja no és més que un record en la memòria per a un terç de la població mudial, donat que la contaminació per part de les llums artificials han fet que aquesta desaparega del paisatge nocturn. I així ho han dit científics d'Itàlia, dels EUA, d'Israel i d'Alemanya.
La contaminació lumínica és un dels prrincipals problemes dins de l'impacte mediambiental, en molts dels països desenvolupats és gairebé impossible gitar-se al jardí i gaudir dels estels penjats al cel.
Per a realitzar aquest estudi, els astrònoms han hagut d'utilitzar satèlits d'alta resolució, com el Suomi National Polar-orbiting Partnership de la NASA. Segons l'estudi, països com el Canadà o Austràlia són els que tenen més bon cel, i dins del marc europeu, Escòcia, Suècia i Noruega n'estan al capdavant. Al nostre cas, Espanya té molt que aprendre sobre el control d'aquesta il·luminació. La contaminació lumínica no sols ens lleva als éssers humans l'oportunitat de contemplar l'abanst de l'univers, sinó que també afecta a la vida silvestre com els insectes, aus, etc, i provocar conseqüències desastroses.
Per sort, aquest problema es pot solucionar si conscienciem les persones, i també els governs, de fer un consum raonable de l'energia i de la llum artificial. Només així podrem gaudir tots contemplant el nostre veritable origen. 



   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada