dilluns, 13 de juny del 2016

IFMIF-Dones

Europa vol dominar una energia inesgotable i neta, la fusió nuclear. Aquesta energia que desprenen les unions de nuclis d’hidrogen quan fan una reacció en cadena que fa brillar les estrelles durant milers de milions d’anys.

Els científics creuen que poden construir un reactor capaç de generar temperatures deu vegades majors a les del cor del Sol i produir deu vegades més energia que la que consumeix.

S’està construint un reactor que vol imitar aquest procés, a Espanya, aquest reactor s’anomena IFMIF-Dones i serà un accelerador de partícules que posaran a prova els materials dels futurs reactors de fusió.

El Dones forma part de la Instal·lació Internacional de Materials de Fusió (IFMIF), un projecte liderat per la UE i Japó. Els objectius que tenen van relacionats amb l’ITER, primer reactor experimental de fusió al sud de França.

El Dones té un cost de 360 milions i vol fer-se a Granada que començaria a funcionar en l’any 2022. Ens serviria d’utilitat uns 10 anys i generaria 360 llocs de treball i 12000 més comptant els constructors. Es calcula que aquest reactor ens donarà uns beneficis de 900 milions d’euros.

-       Notícia original



Vídeo

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada