dimecres, 12 de maig del 2021

Científics resolen un dels grans misteris de la biologia "quasi al complet"




Predir com una proteïna adquireix una forma tridimensional única ha desconcertat als científics durant mig segle.Uns científics d'un laboratori de Londres, en el laboratori de DeepMind asseguren haver aconseguit la part mes difícil del prosés la qual afirmen que amb una millora de la comprensió de les proteïnes podria ajudar a produir nous medicaments per a curar algunes malalties.
En 1972 al científic Christian Anfinsen el van guardonar amb el premi nobel i des d’aquell dia cada dos anys, desenes d'equips de més de 20 països usen computadores per a intentar predir la forma d'un conjunt del voltant de 100 proteïnes, els biòlegs elaboren les estructures per a determinar la ubicació de cada àtom en relació en altre en la molècula de proteïna.
Conéixer l'estructura tridimensional d'una proteïna és important en el disseny de fàrmacs i en la comprensió de les malalties humanes, un bon exemple és el Covid-19 el qual té la proteïna espiga que interactua amb els receptors de les cèl·lules humanes.
Ara altres científics analitzaran les dades per a determinar que tan precís és el mètode d'intel·ligència artificial i quina tan bé funciona a un nivell més detallat.
Noticia Original

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada