dilluns, 31 de maig del 2021

Es aquesta supernova possible?

 Les estreles han de tindre unes condicions específiques perquè l'explosió estel·lar que s’anomena supernova es complisca, explosió que les aniquila com a estreles. Però, recentment s’ha trobat una estrela que no complia les condicions específiques.



Quan la vida de les estreles s’acaba, aquestes amb massa capaç de fer que acaben com a supernoves, estan cobertes per una capa d’hidrogen, que tapa l'interior calent de l'estrela. Però
aquesta estrela, situada a 35 milions d’anys-llum del nostre planeta, careixia d'aquesta capa necessària per a què succeirà l’explosió supernova.

No s’havia observat mai alguna cosa així. L'expert Kilpatrick senyala que una estrela sense la seua capa d’hidrogen, quan explotara, deuria ser molt blava i molt calenta, no deuria ser possible que una estrela fora tan freda sense tindre la capa d’hidrogen.

El mateix Kilpatrick digué que el que fan les estreles grans just abans d’explotar seguix sent un gran misteri, és estrany arribar a veure una estrella així abans d’explotar.



Noticia Original

Noticia Relacionada 1

Noticia Relacionada 2

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada