dimarts, 18 de maig del 2021

Les Boscarles

 





Les boscarles i altres espècies poden volar durant 24 hores o més seguides per evadir haver de dormir en regions hostils sense ombra, menjar ni aigua. Sjöberg i els seus col·laboradors han demostrat que les boscarles poden volar durant 34 hores sense posar-se. 

No obstant això, per a sorpresa dels investigadors, les boscarles van ascendir des de la seva altitud de vol nocturna (uns 2400 metres) fins als 5400 metres o més durant el dia. Només a vespre van tornar a baixar fins als 2000 metres. Els autors proposen que, durant el dia, les aus es desplacen cap amunt per trobar un ambient més fresc i contrarestar l'escalfament del cos gracies a la radiació solar. A la nit la temperatura a hores d'ara és 22 graus Celsius menor que a 2000 metres sobre el nivell de la ocea. 

Amb el seu estudi, el grup de Sjöberg ofereix pistes sobre per què la majoria dels ocells cantaires normalment es mantenen actius durant el dia i dormen a la nit, mentre que aquesta conducta s'inverteix quan migren, i també incideix en les implicacions que això té en el seu cos.


Noticia original: https://www.investigacionyciencia.es/noticias/el-carricero-tordal-vuela-a-alturas-inesperadas-19884


Noticies relacionades:

Video:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada