dijous, 13 de maig del 2021

DETECTEN UN SEGON PLANETA ENTORN DE LA NOSTRA ESTRELA MÉS PRÒXIMA (DESPRÉS DEL SOL)

L’Estrella més propera al sistema solar és la Próxima Centauri, una enana roja situada a quatre anys llum de la Terra. Aquesta és vuit vegades menys massiva que la nostra estrela. Ja en 2016 un equip internacional d’astrònoms van descubrir allí el planeta habitable fora del sistema solar més prop a la Terra.
Des del trobament de 51 Pegasi b en 1995, la ciència ha donat amb més de 4.000 planetes distants, la majoria d’aquests detectats pel telescopi espacial Kepler. Ara un equip internacional, amb la participació de l’Institut d’Astrofísica d’Andalusia, pertanyent al CSIC, ha anunciat el descobriment d'un nou exoplaneta que orbita la nostra estrela més pròxima.


Les observacions van revelar la presència d'un segon planeta, al qual han anomenat Pròxima c. Els investigadors esperen que les dades astrométriques que han prés amb el satèl·lit Gaia puga confirmar l'existència de Pròxima c. A més, la proximitat entre el planeta i l'estrela podria convertir-se en un objectiu principal per al seguiment i la caracterització amb instrumentació d'imatge directa de pròxima generació.

 

NOTÍCIA ORIGINAL

NOTÍCIES RELACIONADES:

Descobreixen l'existència d'un segon planeta en l'estrela més pròxima al Sol, Pròxima Centauri

Troben indicis d'existència d'un segon planeta entorn de Pròxima Centauri, estrela més pròxima al Sol

VÍDEO

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada