dijous, 15 de gener del 2015

Científics troben nou planeta en la sistema solar

Segons els últims càlculs de científics espanyols i britànics, el sistema solar podria tenir planetes desconeguts més enllà de Plutó.




Un equip conformat per científics de la Universitat Complutense de Madrid i de la Universitat de Cambridge, del Regne Unit, sosté que almenys dos planetes desconeguts s'amaguen en el Sistema Solar, informa el diari 'ABC'.


L'estrany comportament orbital dels objectes que es troben més enllà de Neptú és la base de la teoria de l'existència d'altres planetes en el sistema solar.

Segons la teoria tradicional, les òrbites dels objectes que es mouen més enllà de Neptú, han de tenir les següents característiques: un semieix major amb un valor d'unes 150 UA (unitats astronòmiques equivalents a la distància entre el Sol i la Terra), una inclinació de gairebé 0º i un angle del periheli (punt de l'òrbita més proper al nostre planeta) també proper a 0º.

No obstant això, els paràmetres orbitals superen les característiques esmentades, el que fa pensar que el sistema solar podria tenir més planetes.

"El nombre exacte és incert, ja que les dades que tenim són limitats", explica el coautor del treball, Carles de la Font Marc. Els científics seguiran buscant més proves de la seva teoria que podria ser una revolució en l'astronomia.


Vodeo:




Noticia original 


Noticies relacionates :

Els planetes trobats a la Via Làctia insinuen la possibilitat de vida antiga.


Revelen fórmula per 'fabricar' planetes similars a la Terra.


Els habitants de la Terra seran capaços d'albirar Mercuri a simple vista.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada