dimecres, 14 de gener del 2015

Inesperat passat violent en la galàxia Andrómeda

Una investigació sobre la galàxia d'Andrómeda  ens indica que aquesta té una història més violenta que la nostra galàxia, la Via Làctia. Els resultats revelen que presenta una població estel·lar més desordenada en la nostra galàxia veïna, el què suggereix un "bombardeig" més recent per part de galàxies més xicotetes.

En el seu minuciós anàlisi dels moviments de diferents poblacions estel·lars en el disc de la galàxia, un equip científic d'Estats Units ha trobat unes diferències sorprenents què suggereixen una història més violenta de fusions amb galàxies més xicotetes en un passat d'Andrómeda.

L'estructura i els moviments interiors del disc estel·lar d'una galàxia espiral contenen pistes o uns senyals importants per poder entendre la història de la formació de la galàxia. La d'Andrómeda, també anomenada M31, és la galàxia espiral més a prop de la Via Làctia, i la més gran en el grup local de galàxies al qual pertanyem.

Els investigadors van considerar diferents situacions de formació i evolució galàctiques que podrien explicar les seues observacions. Una situació implica la pertorbació gradual d'un disc d'estrelles ben ordenat com a resultat de fusions amb altres galàxies. Una situació alternativa implica la formació del disc estel·lar a partir d'un disc de gas inicialment gros i ple de grumolls, que es van transformar i reestructurar gradualment.


Notícies relacionades:




Vídeo:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada