dimarts, 13 de gener del 2015

Quan l'evolució del llinatge de les aus va acabar amb la seua dentadura

Tots sabem que les aus tenen un bec en compte d'una dentadura amb dents, però no sabem en quin moment va aparèixer aquest canvi tan característic.
Des del descobriment del fòssil d'Arqueòpterix en 1861, s'ha afirmat que les aus actuals descendeixen d'animals amb dents. No obstant, la història de la pèrdua de les dents s'ha mantingut sense resposta durant més de 150 anys.
L'absència de dents ha evolucionat en diversos moments en diferents vertebrats, incloent les aus i a tortugues, així com uns pocs mamífers, com els ossos formiguers, les balenes barbades i els pangolins . Respecte al tema de les primeres aus, el seu registre fòssil es manté incomplet. Una pregunta que s'han plantejat molts biòlegs és: es van perdre les dents en un avantpassat comú de totes les aus actuals o pel contrari eixa pèrdua va ocórrer posteriorment i de forma comuna en dos o més llinatges independents d'aus?
Un equip d'investigació de Califòrnia i Nueva Jersey ha trobat la resposta, utilitzant vestigis genètics aviàries relacionats amb les dents. Finalment es va determinar que les dents de les aus van desaparèixer en un avantpassat comú de totes les aus actuals, fa uns 116 milions d'anys.

Noticia original

Notícies relacionades:

1. Pollos y pavos, los herederos aviares actuales de los dinosaurios

2. Los pájaros actuales tienen antepasados de cuatro alas

Vídeo:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada