diumenge, 25 de gener del 2015

Primer trasplantament de renyons i de les cèl·lules del fetge d'un nounat en Regne Unit

Metges britànics van realitzar el primer trasplantament dels renyons i les cèl·lules del fetge d'una xiqueta morta de sis dies a dos receptors, un procediment considerat revolucionari en l'atenció neonatal.

"Ens complau informar que el primer trasplantament d'òrgans d'un nounat en el Regne Unit va ser un èxit i lloem la valenta decisió de la família de donar els òrgans del seu bebè", va dir el professor James Neuberger, del Servei Nacional de Salut NHS, que no va facilitar la data del procediment.

Els experts argumenten que hi ha potencial per a dur a terme més donacions en nounats per a salvar vides. El NHS compta amb l'anomenat Registre de Donants d'Òrgans, una base de dades confidencial amb més de 16 milions de persones que s'utilitza per a establir si algú vol ser donant i de quins òrgans vol ser-ho. La inscripció en el Registre permetrà als professionals de la salut conèixer els desitjos d'una persona respecte a la donació en el cas de defunció. 




Els metges van explicar que la xiqueta va nàixer en molt mal estat de salut i que les proves van determinar que s'havia quedat sense oxigen abans de nàixer i que malgrat els esforços per reanimar-la va patir un profund dany cerebral.

En un acte que els doctors defineixen com de "generositat extraordinària", els pares del bebè de sis dies van estar d'acord en què els seus òrgans anaren donats una vegada que el seu cor deixara de bategar. Els renyons de la xicoteta nounada van ser donats a un pacient amb insuficiència renal.

Els metges van assegurar que la cirurgia havia sigut molt difícil i complexa ja que els renyons en aqueixa etapa de la vida solament mesuren cinc centímetres de llarg. En una operació quirúrgica separada de l'anterior, les seues cèl·lules hepàtiques van ser trasplantades a un receptor que patia insuficiència hepàtica.

Els doctors no van revelar més informació sobre els pacients que van rebre els seus òrgans però van explicar que els òrgans neonatals poden donar-se a bebès, xiquets i fins i tot adults. El doctor Gaurav Atreja, que va participar en les operacions de trasplantament d'òrgans, va dir a la BBC que "es podia obtenir alguna cosa positiva d'una experiència tan negativa per a la família del bebè".


 Notícia original

Notícies relacionades:
  
- Primer hospital espanyol en trasplantaments infantils

- Testimoni d'una persona trasplantada 


Vídeo:






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada