dijous, 22 de gener del 2015

Meteorits conten la història del seu camp magnètic

Científics, liderats des de la Universitat de Cambridge, han aconseguit capturar la informació magnètica guardada des de fa milers de milions d'anys en partícules cristal·lines de meteorits. Amb aquest estudi han pogut reconstruir la història del camp magnètic d'un asteroide format poc després de la creació del Sol.
Segons afirma Julia Herrero Albillos, una investigadora espanyola que ha participat en el projecte, l'asteroide  pot servir com a model d'estudi de la Terra a petita escala i és per això que amb les dades obtingudes, podrem aproximar-nos a com serà el refredament de la Terra i quan es produirà, ja que els asteroides al ser més petits ja han experimentat aquest procés.

El camp magnètic de la Terra , a part de ser el responsable de l'orientació de les brúixoles, ens protegeix de les radiacions solars i permet la vida al planeta. En un principi els asteroides també són capaços de generar camps magnètics , però quan el nucli es refreda i es solidifica deixen de fer-ho, deixant el senyal creat registrat en els materials magnètics de l'asteroide.

Fins ara sols podíem ‘llegir’ els senyals magnètics dels meteorits amb l'estudi de les zones magnètiques de grandària micromètrica, les quals podien sofrir modificacions durant el viatge fins a la Terra. Però amb aquests resultats podrem estudiar altres zones magnètiques, com són les regions nanomètriques de tetranenita, presents als meteorits analitzats.

Noticia original

Noticies relacionades:
- Els meteorits no cauen aleatòriament
-Camp magnètic terrestre canvia rapidament

Vídeo:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada