dissabte, 25 d’octubre del 2014

Descobert el dinosauri més pessat del món.

Els científics han descobert i describit una nova especie de dinosauri super masiu amb l´esquelet més complet que s´ha encontrat en el seu tipus. Als 85 peus (26m) de llarg i un pes aproximat de 65 tonelades(59.00kg) en vida, "Dreadnoughtus schrani" seria el animal terrestre més gran pel qual una massa corporal es pot calcular amb precisió. El seu esquelet es excepcionalment complet, amb més del 70% dels ossos, amb exclusió del cap, representada. Degut a que tots els dinosauris supermasius descoberts amb anterioritat sols es coneixen a partir dels restos relativament fragmentaris, "Dreadnoughtus" ofereix una finestra sense precedents per a l´estudi de l´anatomía i biomecánica dels animals més grans que van caminar sobre la Terra.

Segons els autors, que van descobrir l´esquelet fósil en el sud de la Patagonia en Argentina i van liderar la excavació i el análisi, "Dreadnoughtus schrani" hi era increiblement enorme. Pesava tant com una dotzena d´elefants africans o més de set "Tiranosaurio rex". Sorprendentment, l´evidencia óssea mostra que quan aquest especim de 65 tonelades va morir, no hi era encara completament desenvolupat. Es, per molt, el millor exemple que tenim de qualsevol de les criatures més gegants que van caminar en el nostre planeta.

El nou dinosauri pertanyeix a un grup de grans hervívors coneguts com titanosaurios. El fósil fo desenterrat durant cuatre temporades de camp entre 2005 i 2009.




* Noticia original

* Noticia relacionada 1
* Noticia relacionada 2




1 comentari:

  1. Hem pareix espectacular la grandària d'aquest dinosaure i com els arqueòlegs han pogut reestructurar la seua forma. Després de tants anys soterrat baix terra, que el descobrisquen en ple segle XXI es fascinant.

    ResponElimina