dijous, 23 d’octubre del 2014

Un equip d'astrònoms investiga 500 cometes al voltant d'una estrella


Beta Pictoris te, al menys, 493 cometes al seu entorn i un equip d’astrònoms han descobert que son de dos famílies completament diferents. L’ Observatori Europeu Austral (ESO) afirma que es un del censo mes complet de cometes al voltant d’ altres estrelles que s’han realitzat fins ara.

Els astrònoms esta setmana van donar a conèixer els resultats. Van analitzar mes d’un miler d’observacions de cometes possibles, utilitzant el telescopi HARPS que mesura 3,6 metres del ESO en la Silla(Xile)

Kiefer i els seus col•legues han anat més lluny i han analitzat les velocitats d’eixos cometes i la grandària dels núvols de gas que es formen. A més, han aconseguit deduir altes propietats com la forma i l’orientació de l’orbita d’eixos cometes, així com la seua distancia a Beta Pictoris.

A l’aconseguir determinades característiques claus dels exocometes, els investigadors han descobert les dos famílies diferents. Unes segueixen òrbites molt variades i tenen poca activitat, amb escassa emissió de gas i pols, la qual cosa suggereix que han passat moltes vegades prop de l’estrella i han anat perdent les seues reserves de matèria al formar la cua. En l’altra família, no obstant això, els cometes tenen òrbites quasi idèntiques i són més actius, la qual cosa suggereix que tenen un mateix origen. Poblament la fractura d’un objecte major els trosso de la qual estan ara donant voltes a Beta Pictoris, assenyala que també hi ha diferents famílies de cometes en el sistema Solar.

Noticia Original 

Noticies relacionades:
- Troben dos famílies de cometes al voltant d'una estrella pròxima
- Descobreixen famílies de cometes al voltant d'una estrela

Vídeo

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada